lekker uitrusten, hangen, boekje lezen....stappen! - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van carleen - WaarBenJij.nu lekker uitrusten, hangen, boekje lezen....stappen! - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van carleen - WaarBenJij.nu

lekker uitrusten, hangen, boekje lezen....stappen!

Blijf op de hoogte en volg

30 Januari 2006 | Suriname, Paramaribo

Paramaribo, 29-01-'06

Hey!!

Na een daggie lekker zon te hebben gehad, is het weer eens tijd om onze ervaringen weer even te delen.
Ik hoop dat het nu ook lukt om de foto's op de site te zetten. We hebben echt al zoveel foto's gemaakt, maar het wil nog niet echt met het plaatsen van de foto's. We hebben nog geen computer...alleen maar deze laptop waargeen foto's op kunnen. We zijn dus nog afhankelijk van anderen, vandaar dat het even kan duren.

Afgelopen twee dagen hebben we eindelijk een beetje de zon gezien. Tussendoor zijn er nog wel wat buien, maar het is niet meer zo dat het aan een stuk door regent. Carlijn heeft al klein beetje een mooi rood/bruin tintje, bij mij valt het nog wel mee ;)

De afgelopen paar dagen zijn we een beetje bezig geweest met het verkennen van de stad en lekker uit te rusten. Yvonne en Maaike zijn gisteren naar huis gegaan, dus we hebben nog een paar dagen hier met z'n vieren gezeten. Gezellig!
Donderdag eerst de overdracht besproken. Spannend hoor om het nu van hen over te nemen.Maar we hebben wel veel zin om te beginnen. Het is nu allemaal nog zo moeilijk voor te stellen wat we nou precies moeten gaan doen en hoe het zal lopen. Hoe reageren de kindjes? Wat is de beste manier om met ze om te gaan? etc.
Ook zijn we donderdag even langs geweest bij de stichting. Daar hebben we kennis gemaakt met onze begeleiders en wildenwe enkele boeken ophalen.
En natuurlijk hadden we toen al wel weer genoeg gedaan en geregeld ;) Tijd voor een lekker drankje op een terras in de stad. En daarna weer verder...naar het volgende terras...hihi! Ze hebben hier echt superlekkere cocktails voor maar drie euro ofzo. Echt genieten!
Vrijdag ben ik samen met Carlijn weer even de stad in geweest. Eigenlijk heb ik nog niet eens zoveel van de stad gezien, aangezien ik steeds naar de grond moet kijken om te zien waar ik loop. De wegen zijn hier zooo slecht! En dan ligt er ook nog eens blubber, vuil, grote plassen water etc voor je voeten. Sommige wegen zijn echt onbegaanbaar. Carlijn had een fiets gehaald in de stad en samen liepen we weer naar het kinderhuis. (aangezien de fietsen die je koopt hier al bijna van narigheid uit elkaar vallen, leek het ons geen goed idee om gelijk achterop te gaan zitten, dus werd het lopen...) Op een bepaald moment moest ik zo ontzettend lachen. Was ik net bezig om een prachtige foto te maken van de onbegaanbare wegen, zie ik Carlijn in mijn ooghoek haar best doen om met de fiets aan de hand langs een plas te stappen, maar dit ging niet helemaal goed...Ik zal de details
besparen. Maar we waren al in een melige bui door de mannen die we onderweg tegen kwamen, dat dat hierdoor niet echtbeter werd.
Het was wel leuk om even een wandeling te maken van de stad naar het kinderhuis. Je ziet dan toch veel meer dan wanneer je in een busje zit of op de fiets. Er zijn zulke grote contrasten tussen de huizen. Er staan echt grote keten naast een zielig krotje dat
een beetje met platen aan elkaar blijft hangen. We kwamen veel kindjes tegen die voor hun huis aan het spelen waren. Ze keken ons met grote ogen aan en zwaaiden enthousiast alsof we popsterren waren...Heel apart!
Vrijdagavond was er een bonte avond met de gehele groep. Ook met de groep die hier al een paar maanden zit. Het was echt een gezellige avond. We hebben zo gelachen om de sketches die opgevoerd werden. Geweldig! Het was een latertje, maar dat was
het wel waard.

Zaterdag hebben we maar weinig gedaan. Even naar de supermarkt, dat is eigenlijk het enige. Voor de rest lekker genieten van het zonnetje, boekje lezen, beetje schrijven...
'S avonds zijn we dan voor het eerst met een klein groepje wezen stappen. We hebben echt een gezellige avond gehad. Beetje cocktails drinken en lekker dansen. Aan het eind gingen we dan nog even naar een discotheek. Het was zo apart, want bij de ingang
stond een lange rij, maar wij mochten ineens door een andere ingang. Of dat zo was omdat we blank zijn en zo sneller binnen komen omdat ze denken dat wij genoeg geld te besteden hebben..was heel apart.
Bij binnenkomst was het ook een aparte gewaarwording. We zagen namelijk alleen maar een zwarte vlekken. Gezichten kon je gewoon niet zien. Je ziet donkere gedaantes met witte tanden.

Vannacht hadden we een kort nachtje, want er stond om half 10 al weer een taxi voor de deur. We gingen met zn achten naar "white beach" (foto’s komen nog). Een aangelegd strandje, maar ziet er echt heel leuk uit. Leuke hutjes, palmbomen, kokosnoten die je zo kunt plukken.Een paar mannen gaven ons een paar kokosnoten die ze net open hadden gehakt. Ik houd niet van kokosnoot, maar zo'n verse is toch wel erg lekker.
Gek idee om daar ook zo tussen de piranha's te zwemmen. Tenminste, iedereen zei dat ze er zaten maar ik heb er geen gezien...gelukkig!
We hebben vandaag dus een lekker rustig daggie gehad aan het water.

Maandag moeten we voor dan toch echt maar s goed voor de studie aan de slag. Dinsdag hebben we een gesprek met de stichtingen moeten we onze eerste taalles geven, aaahh!!

Nu ga ik lekker slapen, want het is onderhand al kwart voor 11.

Dikke knuffel van Marleen!

• 30 Januari 2006 - 22:57

Thomas:

jo volgens mij is dat een landgoed lauswolt trui op die foto

• 31 Januari 2006 - 13:38

Marion:

zo...wat een lang verhaal...
    maar ja, gewoon zoals altijd, hè:)
    leuk, hoor. gewoon lekker verder genieten!!
    kusje

• 31 Januari 2006 - 15:56

Inge En Kirsten:

Hi...

Eindelijk het eerste berichtje!!!
    Het klinkt super allemaal en erg lachen!!
    Vraag van Kirst and of course van mij voor Leentje heb je al een mooie donkere lover aan de haak geslagen??? ;)
    Is het weer al wat beter?
    En kunnen jullie al een beetje wennen aan de nieuwe cultuur?
    Hier is het koud en gaat t leventje gewoon verder.

We zijn benieuwd naar de foto's en jullie verhalen!!
    Heel veel suc6 en vooral veel plezier, geniet..
    Dikke knuffel voor jullie van Kirst en Ing

• 06 November 2006 - 17:19