dus dat
03 Februari 2006 | Suriname, Paramaribo
"poppetje, schatje,bakra, cappuccino etc." (ja die laatse begrepen we zelf ook niet goed, erg bruin zijn we namelijk nog niet...) zelfs van een
politieagent kregen we een kushand, moeten ze in Nederland 'es proberen! Wat echt opvallend is, dat zodra je een kaart
aan het bestuderen bent, er altijd wel iemand vraagt of hij/zij (toch opvallend, het is meestal een hij...)je de weg kan wijzen!Ideaal voor ons dus! En we hebben voor het eerst echt Surinaams gegeten hier, klaargemaakt door, jaja, een Surinamer die het leuk blijkt te vinden om voor de hele groep te koken, oftewel, die mag vaker komen!
Woensdag hebben we een gesprek gehad over wat we aankomende maanden gaan doen. In het kort komt het erop neer dat we taallessen gaan geven, individuele taallessen, remedial teachers gaan begeleiden, meehelpen met het kinder boekenweek festival en aan het eind de cito-toets afnemen op de vijf scholen in de marowijne wijk flora. Ook komt er nog een project die we moeten bedenken en uivoeren met de hele groep.Kortom, een hoop te doen!
Woensdagmiddag hebben we voor het eerst een taalles gegeven aan kinderen die achterlopen op het gebied van de Nederlandse taal(vaak wordt er geen Nederlands gesproken thuis) maar goed, wij na vele omwegen de school gevonden, ons op het ergste voorbereid qua inrichting van de school en inderdaad, het hele beeld klopte. De muren waren kaal, het enige wat er stond waren 25 tafeltjes en stoeltjes in rechte rijen achterelkaar, dus dat! Doordat er vandaag een enorme hoeveelheid regen was gevallen was de opkomst niet erg groot
Dit kwam ons wel goed uit, aangezien we nog geen Surinaams kind hadden gezien (ja, op straat wel natuurlijk) en we bijna tot geen ervaring hebben in het klassikaal lesgeven. Iniedergeval, we hadden een les voorbereid en hoopten maar dat het werkte en gelukkig...het werkte!
de kinderen leken het leuk te vinden, deden goed mee al is de concentratie zeeeeer gering...maar goed, na die twee uurtjes krijg je wel respect voor de pabo'ers hoor! toch blij dat we logopedie doen!
verder geen schokkende dingen gebeurd, morgen gaan we meekijken op twee verschillende scholen, zal ook wel weer een cultuurschok
worden...
dus dat! (horen we hier nogal veel, vandaar!)
xx car
03 Februari 2006 - 17:22
Joost:
Opgepast!!! Froukje is coming!!!
Dus dat!!! -
04 Februari 2006 - 13:25
Bram:
He carlijn, kei leuk dat je dit allemaal doet. Hoop je te zien als je weer terug bent. Nog heel veel success en plezier. -
04 Februari 2006 - 15:49
Marjolein:
He Leentje
hoe is het daar? Begin je al te missen wat moet dat niet worden met de tent en de kermis. Nog maar een paar maandjes te gaan haha. Heel veel plezier en succes nog!!
Liefs M'lein -
05 Februari 2006 - 10:31
Ka:
Ej lief leentje! Bedankt voor je mailtje! 'k Heb nog ff naar de maan gekeken gister;-). I'll be proud of you! dikke kus karin -
05 Februari 2006 - 15:17
AF:
En al dolfijnen gezien???
Kuz
AF -
05 Februari 2006 - 18:54
Lianne:
Jippie, alweer een Suriname verhaal om te lezen! Ben ook erg benieuwd naar jullie foto's! Hopelijk valt dat gauw te realiseren! Succes met al jullie opdrachten!
Kus Lianne. -
07 Februari 2006 - 09:39
Lianne (d):
Hi car!!
Super om al die verhalen zo te lezen!! en we wachten allemaal op heel veel foto's ;-) Heb je je kadootjes al uitgepakt??? en wat vond je ervan? en hangt je kalender al op een mooi plekje??
Dikke Xus Li -
08 Februari 2006 - 00:05
Joost:
Goedkoop bellen via belpiraat 18 ct per minuut naar mobiele telefoon:
Bel 0900 0218 en voer vervolgens een surinaams mobielnummer in.
Naar vaste nummers in suriname via Spaartelecom 10 ct pm:
0900 1467 en dan een vast surinaams nummer.
Groeten Joost -
10 Februari 2006 - 11:00
Maaike:
Hee luitjes!! Dus al lekker bezig geweest? wees maar blij dat jullie daar zitten, hier is het koud en grijs... Mis alles wel een beetje (zucht) Maarre veel plezier en succes ermee
liefs maaike -
10 Februari 2006 - 15:27
Martha:
Ooh, ik wil ook lekker in het zonnetje zitten!! Lekker zeg, hier is het nog zo koud!!
Ben ook zo benieuwd naar de foto's!! Hoop dat het lukt om ze nog op internet te krijgen!
En ik zal snel eens even post sturen!
Dikke kus -
13 Februari 2006 - 16:35
Wilma:
Hey Carlijn!
Bedankt voor je kaartje, erg leuk!! Gaat alles goed? Hier alles rustig...
Veel plezier en succes!
groetjes! -
13 Februari 2006 - 18:08
Gerdiene:
Hey Marleen en Carlijn! Heel leuk om al jullie verhalen te lezen :) In september kom ik met een medestudent jullie aflossen! Tot die tijd volgen we jullie via deze site!! Heel veel plezier daar...:) Groetjes Gerdiene