' Frits de Gids' - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van carleen - WaarBenJij.nu ' Frits de Gids' - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van carleen - WaarBenJij.nu

' Frits de Gids'

Blijf op de hoogte en volg

06 Mei 2006 | Suriname, Paramaribo

FaWaKa?

Eindelijk weer es een stukkie van mij. De afgelopen weken zijn ook echt voorbij gevlogen. We zijn erg druk met de scriptie (en onze 300 *&%$#@ CITO toetsen...) maar hebben ook nog leuke uitstapjes gedaan! Dinsdag 25 april is Marijk hier aangekomen en daarmee heb ik de afgelopen 10 dagen een druk programma mee gehad! Zo zijn we naar Galibi geweest samen met josien en haar moeder > zeeschildpadden spotten, nou en dat is gelukt, we zagen er wel een stuk of 8! het jammere was dat we ze niet daadwerkelijk eieren hebben zien leggen. Na een half uur wachten besloot de schildpad namelijk dat ie toch liever een ander plekkie ging uitzoeken...Maar goed, het was er erg mooi, alleen wat nattig op de boot,hh
Daarnaast hebben we vrijdagavond koninginnenacht gevierd! Dit was ook erg mooi! Vooral de plafond versiering in Touchez deed het goed in ons haar:)
De dag erna gingen we samen met jolanda, Daan, Daphne, Esther, Marijke en ik naar Brownsberg. Iedereen was nog iets wat brak van het stappen maar het was toch best een mooie rit over de bauxiet weg! Verder heb ik de eerste dag samen met Daan en Esther een tocht gemaakt die eigenlijk een kwartiertje hoorde te duren, na een uur lopen waren we er nog niet...wat bleek, we hadden een verkeerde route: mazaronie val, ipv mazaronie plaat, klein detail he, je moet het maar net weten...! Iniedergeval bleek de groep al redelijk ongerust te zijn.( we hadden geen zaklamp/water mee, want tja, dat doe je niet voor een kwartiertje lopen)En net op het punt dat wij dachten we gaan terug, kwamen we een 'herder, compleet met stok' tegen die ons vertelde dat het nog maar 10 minuutjes lopen was naar de waterval. Helaas duurde die 10 minuutjes alweer zo'n drie kwartier voordat we er waren. Uiteindelijk hebben we de terugtocht half rennend afgelegd, aangezien t al donker begon te worden (en in zo'n bos is het dan ook ECHT heel erg donker)daarbij schijnen er niet al te fijne slangen te zitten! Rond kwart voor 7 waren we gelukkig weer terug en konden we lekker genieten van de maaltijd die 'Frits de Gids' (hij heette ECHT Frits) had bereid, heerlijke rijst met kouseband...
De volgende dag hebben we brulapen gehoord en gezien en 's avonds ' ge-ezeld' (soort kaart spelletje met een drinkje drankje) met de hele groep, incl. een echtpaar van in de 60, erg leuk dus! Op de terugweg kregen we nog fijn een klapband, midden op de bauxiet weg, maar ook dit kon Frits goed oplossen!
Verder hebben we de laatste dagen dat Marijke hier was geshopt, tussen de regen door gezonnebaad (vreemd woord), het casino bezocht, LILO-lessen gegeven en gestapt!

Kortom, een druk programma, en vanmiddag ga ik weer naar Zanderij, want Joost (m'n broer) arriveert! Een en al gezelligheid dus!

Brasa Car

• 06 Mei 2006 - 15:15

* Lianne:

Heey!
    Dat klinkt allemaal weer erg leuk en gezellig! Groeten aan Joost en genietse daar nog je laatste maandje!
    Kus Lianne.

• 06 Mei 2006 - 19:32

Paulien:

Leuk om al jullie verhalen te lezen, zet 'm op, dikke kus Paulien en mannen

• 08 Mei 2006 - 09:20

Frits/ AF:

FaWaKA,

En is de iedeale zoon al aangekomen op Surinama? Heeft ie al op zn eerste avond de mensen op de dansvloer gekregen, vast wel!! Ik heb de foto's van Marijke gekregen, ze waren echt heel gaaf. Ik blijf ze maar bekijken, ben ik toch een btje bij je... We moeten ook maar een x samen naar Suriname. Het land ziet er zo mooi uit, ben erg benieuwd hoe het daar is. En de zon kan ik wel gebruiken zoals je weet, whaha. Maar wel van het bier AFblijven, vrouwen drinken geen bier zoals je weet... Dkuz en een voor Marleen

• 08 Mei 2006 - 18:04

Lianne (d):

He car!! klinkt allemaal weer super leuk!! Zat gaan we waarschijnlijk ff BBQ bij marijk en dan alle foto's bekijken. ben erg benieuwd! en over een maandje als jij weer terug bent natuurlijk nog meer foto's! (of is je toestel nog steeds kappot??)
    Dikke Xus Li

• 15 Mei 2006 - 17:41

Sytske En Kj:

je verblijf begint nu in te korten. dankjewel voorje kaartje. duurt nu niet lang meer voor de grote dag. nog lekker genieten daar delaatste weken.liefs